Menü

2020. február 15. | 19:49

Hírek, liturgikus rend – 2020. február 16.

Évközi 6. vasárnap

Hírek

Mai vasárnap este tarjuk hagyományosan a szerelmesek miséjét, melyre szeretettel várjuk a párokat, akiket a szentmise végén megáldunk.

Február 18-án és 19-én, kedden és szerdán az énekkar tartja szokásos próbáját a plébánián 16.30 órától.

Február 21-én, pénteken a Szegély imacsoport találkozik a plébánián 16.30 órától.

Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára gyűjti az egyház a perselyadományokat.

Elkezdődtek a gyermekkórus-próbák a plébánián. A próbák minden vasárnap 9 órától 9.45 óráig tartanak a plébánia hittantermében. A gyermekkórus a felnőtt karhoz hasonlóan minden hónap első vasárnapján és a nagyobb ünnepeken fog énekelni. Egyúttal bíztatjuk a kedves szülőket, hogy akiknek gyermeke érdeklődést mutat a zene iránt, bátran hozzák el, hogy bekapcsolódhasson ő is.

A Rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy olyan csalók jelentek meg Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől. Ezzel kapcsolatos részletes tájékoztató a templom belső hirdetőtábláján és itt olvasható.

Előre hirdetjük:

Február 25-én, húshagyó kedden, 18 órai kezdettel, imádsággal egybekötött fánk-partit tartunk a plébánián. A szervezéshez és lebonyolításhoz jelentkezőket várunk. A rendezvényre legkésőbb február 20-ig jelentkezni kell az irodában. Ezen a napon a szentmise kivételesen reggel 7 órakor kezdődik.

Február 28-án, pénteken elkezdődnek a keresztúti ájtatosságok templomunkban. Kérjük a közösségvezetőket, hogy a beosztás szerint készüljenek csoportjukkal az ájtatosság vezetésére. A beosztás megtalálható a hirdetőtáblán is.

Április 24-én, pénteken egyházközségi kirándulást szervezünk Kecskemétre. Részletek a honlapunkon és Facebook-oldalunkon, jelentkezni a plébánián lehet személyesen, a költségek befizetésével (10 ezer forint).

Szentmiseszándék és az egyházközségi hozzájárulás befizethető a sekrestyében és az irodában.

Püspök atya kérését közvetítve kérjük a kedves híveket, hogy óvodába, általános iskolába, gimnáziumba vagy kollégiumba készülő gyermekeik, unokáik számára javasolják a katolikus intézményeinkbe történő jelentkezést.

Szeptember 13-án a budapesti Eucharisztikus Kongresszusra akik szívesen jönnének velünk, kérjük, a Nagykanizsai Szent József Plébánia csoportjába regisztráljanak. Erről információk a plébánián kaphatók.

 

Liturgikus rend

Február 16., vasárnap – Évközi 6. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Julianna nagymama
18 óra, szentmise: élő családtagokért

Február 17.,  hétfő – köznap

18 óra, szentmise: † Teréz

Február 18., kedd – köznap

18 óra, szentmise

Február 19., szerda – köznap

7 óra, szentmise

Február 20., csütörtök – köznap

Nincs szentmise

Február 21., péntek – köznap

8 óra, szentmise (Palin)*
11.30 óra, gyászmise: † Biczó Lászlóné Mezei Magdolna
13 óra, temetés: † Biczó Lászlóné Mezei Magdolna
18 óra, szentmise: † édesanya

Február 22., szombat – Szent Péter apostol székfoglalása

18 óra, szentmise: † Pál, férj és édesapa

Február 23., vasárnap – Évközi 7. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: Juhász család † tagjaiért
18 óra, szentmise: pro populo

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt, illetve ugyanott kérhető miseszándék.