Menü
RssFacebook

Szent József kórus

Templomunk énekkara sokéves szünet után a 2016. év őszén kezdett el szerveződni, új tagokkal. A Szent József kórus nevet 2018-ban vettük fel. Az évek során közösségünk összetétele sokat változott. Jelenleg, 2021-ben egy imádságos, letisztult közösséggé váltunk.
Célunk a rendszeres, liturgikus zenei szolgálat, vagyis az egyház hivatalos énekének, a gregorián éneknek és az egyházi kórusirodalom műveinek megszólaltatása a szentmiséken, valamint a Passió előadása, és körmeneteken illetve alkalmanként egyéb szertartásokon, ájtatosságokon (pl. keresztúton) való énekes szolgálat.
Minden hónap első vasárnapján éneklünk a 9.30 órai szentmisén, illetve a nagyobb ünnepeken.
Szeretettel várjuk a plébániánk területén élő azon testvérek jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának hozzánk és énekelnének az Úrnak szent énekeket!
Kottaismeret a gyorsabb tanulás miatt nagyon ajánlott, de nem feltétlen szükséges, viszont jó zenei hallás, ritmusérzék, szolgálatbeli hűség és imádságos lelkület mindenképpen. Jelentkezési korhatár 65 év.

Énekkari próbákat minden szerdán 16.30 órától 18.30 óráig tartunk a plébánián.

A próbák júliusban és augusztusban szünetelnek, de az augusztus 20-i ünnepi szentmisén már lehetőség szerint összegyűlünk és éneklünk, amit előre egyeztetett próba előz meg.

Jelentkezni személyesen, nálam lehet az irodában, nyitvatartási idő alatt.

Domján József
kántor