Menü

Szent József kórus

Templomunk énekkara sokéves szünet után 2016 őszén kezdett el szerveződni, új tagokkal. A Szent József kórus nevet 2018-ban vettük fel. Az évek során közösségünk összetétele sokat változott, javult. Jelenleg, 2021-ben egy letisztult közösség vagyunk, amely a hatékony csapatmunkában, egymás elfogadásában és a közös imádságban nyilvánul meg. Ezt a szellemiségét a kórusnak mindenképpen meg szeretnénk tartani, hiszen a templomi énekkar is elsősorban egy plébániai közösség, amelyet az imádság lelkületének kell átjárnia.
A templomi kórus küldetése a rendszeres, liturgikus zenei szolgálat, vagyis elsősorban az egyház saját énekének, a gregorián éneknek és az egyházi kórusirodalom műveinek megszólaltatása a szentmiséken, valamint a Passió előadása, és körmeneteken illetve egyéb szertartásokon, ájtatosságokon (pl. keresztúton) való énekes szolgálat, továbbá a gyülekezet énekének (népénekek) erősítése, buzdítása.

Minden hónap első vasárnapján éneklünk a 10 órai szentmisén, illetve a nagyobb ünnepeken.

Énekkari próbákat minden szerdán 16.30 órától tartunk a plébánia hittantermében (Ady u. 15.).

A próbák júliusban és augusztusban szünetelnek.

Az énekkarba jelentkezni személyesen lehet az irodában, nyitvatartási idő alatt, legalább egy katolikus népének igényes előadásával a Hozsanna vagy Éneklő Egyház énekeskönyvek valamelyikéből.

Kottaismeret a gyorsabb tanulás miatt nagyon előnyös és ajánlott, de nem feltétlen szükséges, viszont jó zenei hallás, ritmusérzék, szolgálatbeli hűség és imádságos lelkület mindenképpen. Továbbá szeretnénk, ha kórusunk tagjai plébániai közösségünkhöz (területünkhöz) tartoznának, hiszen ott tud az ember igazán jó szívvel szolgálni, ahol otthon érzi magát, tehát olyanok jelentkezését részesítjük előnyben, akik egyébként is hozzánk tartoznak, és hozzánk is járnak szentmisére. Jelentkezési korhatár 65 év.

Domján József
kántor