Menü

2019. november 09. | 19:44

Hírek, liturgikus rend – 2019. november 10.

Évközi 32. vasárnap

Hírek

Hétfőn (nov. 11.) 16.30 órakor a Mária kör, 18 órakor az Olvasókör tartja imádságát a plébánián.

Kedden és szerdán (nov. 12-13.) az énekkar próbál a plébánián.

Szerdán (nov. 13.) 19 órai kezdettel Ez az a nap! dicsőítő koncert lesz a Kaposvár Arénában.

Pénteken (nov. 15.) 16.30 órakor a Szegély imacsoport találkozik a plébánián.
Ugyanezen a napon lesz a következő zalakarosi ProBono rekreációs nap.

Szombaton (nov. 16.) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve kerül megrendezésre a XVII. Kaposvári Egyházzenei nap a székesegyházban, melyre várják az egyházmegyében működő kórusokat, kántorokat, egyéni fellépőket. Templomunk énekkara is részt vesz ezen az eseményen, mely püspöki szentmisével zárul. A bemutatkozások délelőtt 10.30 órakor kezdődnek a székesegyházban, a szentmise pedig 15 órakor. Kórusunk különjárattal fog Kaposvárra utazni, melyre korlátozott számban további jelentkezőket felveszünk. Az utazás plébániai szolgálattevőknek ingyenes, további jelentkezőknek 1500 Ft/fő. A program egész napos, a busz reggel 7.30 órakor indul a Szent József térről. Hazafelé az útba eső segesdi kegytemplomot is meglátogatjuk. Ezen a napon az előesti szentmise elmarad, helyette reggel 7 órakor tartunk Szűz Mária emléknapi szentmisét.

Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy plébániánk gyermekkórust szervez. Ha az Ön gyermeke szívesen énekel, és részt venne egy újonnan alakuló közösségben, kérjük, töltsék ki a jelentkezési lapot, és juttassák el címünkre! A kórus vezetésében fiatal, kompetens ének-zene tanár is részt vesz. A lelkes jelentkezőket az éneklés mellett sok-sok játék, közösségi program és kirándulás is várni fogja. Szeretettel várunk minden jelentkezőt!

Vasárnap (nov. 17.) a Katolikus Karitász javára gyűjti az egyház a perselyadományokat.

November 23-án, szombaton Palinban egész napos szentségimádást tartunk reggel 9 órai kezdettel.
Ugyanezen a napon lesz Lábodi István szolgálattevőnk akolitussá avatása a kaposvári székesegyházban délután 15.30 órakor, melyre szeretettel hívjuk plébániai közösségeinket, híveinket.

Akik még nem rendezték egyházközségi hozzájárulásukat, kérjük, ne felejtsék el azt megtenni. A hozzájárulás a szentmisék után is befizethető a sekrestyében.

Az ünnepek közeledtével sűrűsödnek programjaink, kérjük, kísérjék figyelemmel hirdetéseinket a faliújságon vagy internetes felületeinken, ahol minden fontos információt, eseményt vagy változást megtalálnak. Decemberben több karácsonyi koncert is lesz a templomban, melyek időpontjai Facebook-oldalunkon is fenn vannak.

A közelgő hajnali szentmisék rendje a faliújságon és honlapunkon úgyszintén megtalálható.
A hajnali szentmisék utáni reggeliztetéshez a tavalyihoz hasonlóan szolgálattevőket keresünk heti váltással. Szolgálatukat a plébánián jelezhetik. Előre is köszönünk minden segítséget, felajánlást.

A piarista iskola beiskolázási programokat szervez nagycsoportos diákoknak. November 11-én, hétfőn lesz az első iskola-előkészítő foglalkozás, de nemsokára szülői fórumra is várják az érdeklődőket. A hatodikosok és a nyolcadikosok pedig gimnáziumi nyílt órákon vehetnek részt ugyanott pénteken (november 15-én) 8 órától.

Szentmiseszándékok kérhetők a sekrestyében és a plébánián

 

Liturgikus rend

November 10., évközi 32. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † szülők és nagyszülők
18 óra, szentmise: † Gizella édesanya

November 11.,  hétfő – Tours-i Szent Márton püspök

18 óra, szentmise: † Jacek áldozópap

November 12., kedd – Szent Jozafát püspök és vértanú

18 óra, szentmise: élő Lászlóért

November 13., szerda – köznap

7 óra, szentmise: † édesanyáért

November 14., csütörtök – köznap

Nincs szentmise

November 15., péntek – köznap

8 óra, szentmise (Palin)
18 óra, szentmise: † József és családtagok

November 16., szombat – köznap

7 óra, szentmise: † Jenőért

November 17., évközi 33. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † nagyszülők
18 óra, szentmise: † szülők

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt, illetve ugyanott kérhető miseszándék.