Menü

2018. május 28. | 07:09

Hírek, liturgikus rend – 2018. május 27.

Szentháromság vasárnapja

Hírek

Ma délután (vasárnap) 13-tól 18 óráig szentségimádás lesz Palinban. 15 órától horvát nemzetiségi szentmise lesz itt a plébániatemplomban, utána pedig kórustalálkozó. A szervezők várnak minden kedves hívőt, érdeklődőt.

Május 30-án, szerdán 18 órakor a Keresztény filmklub ingyenesen vetíti a Ha Isten is úgy akarja c. filmet. Várnak minden érdeklődőt.

Június 1-jén, pénteken 17 órától tartjuk az elsőáldozók szertartási próbáját a templomban, 18 órától pedig az elsőáldozók és szülei
gyóntatása következik. A változás miatt tehát a szombati napon a programok elmaradnak. Kérjük Önöket, hogy június 3-án, vasárnap a
gyermekeket legkésőbb 9.30 órára a templomba hozni szíveskedjenek.

Június 2-án, Úrnapja szombatján szentségimádási lánc lesz a világ körül a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket, legyünk 2020 helyszínen együtt az Úrral idén is! Nálunk egész napos szentségimádás lesz ezen a napon, amely reggel 8 órakor kezdődik, majd 10 órától a Szentlélek szeminárium résztvevői közbenjáró imádságot végeznek.
Ugyanezen a napon, június 2-án, szombaton 14 órakor gyászmisét tart a Jézus Szíve Plébánia a kórház kápolnában az elhunyt ferences
szerzetesekért. Ezt követően megáldásra kerül a felújított ferences kripta. A szertartásokat a ferences rendfőnök atya fogja vezetni.

Zarándoklatot szervezünk a máriabesnyői és a medjugorje-i Mladifestre (ifjúsági világtalálkozó) is, melyre 18 és 35 év közötti jelentkezőket várunk. Részletekért keressék fel honlapunkat és Facebook-oldalunkat. Jelentkezni a plébánián lehet.

Liturgikus rend

Május 27., vasárnap – Szentháromság vasárnapja

8 óra, szentmise (Palin)
10 óra, szentmise: † Gyula édesapa, † József és Eleonóra nagyszülők
11 óra, keresztelés: Szak Péter, Kovács Vanda, Meszlarics Dorina
19 óra, szentmise: † József édesapa

Május 28., hétfő – köznap

19 óra, szentmise: † Tibor testvér és fia: † Tibor

Május 29., kedd – köznap

7.30 óra, szentmise
18 óra
, szentmise (Palin)

Május 30., szerda – köznap

7.30 óra, szentmise

Május 31., csütörtök – köznap

18 óra, Szentlélek szeminárium

Június 1., péntek – Szent Jusztínusz vértanú

19 óra, szentmise: élő családtagok

Június 2., szombat – köznap

19 óra, szentmise

Június 3., vasárnap – Krisztus szent Teste és Vére (Úrnapja)

8 óra, szentmise (Palin)
10 óra, szentmise: elsőáldozókért
19 óra, szentmise: † szülők