Menü

2020. február 27. | 13:48

Hírek, liturgikus rend – 2020. március 1.

Nagyböjt 1. vasárnapja

Hírek

Elkezdődtek a keresztúti ájtatosságok, kérjük, jöjjenek, és járják együtt velünk Jézus szenvedésének útját. A padokon megtalálható a kereszúti ének, melyet az ájtatosság végén kérünk visszahelyezni a padokra.

Március 3-án és 4-én, kedden és szerdán a Szent József kórus tartja szokásos próbáját a plébánián 16.30 órától.

Március 6-án, pénteken a Szegély imacsoport imaalkalma elmarad, helyette a kereszúti ájtatosságra hívjuk a közösséget is nagyböjt péntekein.

Március 14-től 22-ig a tavalyihoz hasonlóan Szent József kilencedet fogunk végezni, melyre szeretettel hívjuk és várjuk közössgeink féri tagjait!

Április 24-én, pénteken egyházközségi kirándulást szervezünk Kecskemétre. Részletek a honlapunkon és Facebook-oldalunkon, jelentkezni a plébánián lehet péntekenként 14-től 17 óráig Pásztori Máriánál, a költségek befizetésével (10 ezer forint).

Szeptember 13-án a budapesti Eucharisztikus Kongresszusra akik szívesen jönnének velünk, kérjük, a Nagykanizsai Szent József Plébánia csoportjába regisztráljanak. Jelentkezési lapok találhatók a templom újságos asztalán, melyeket olvashatóan kitöltve, zárt borítékban szíveskedjenek a kihelyezett dobozba tenni. Külön jelentkezési lap található gyermekek és felnőttek számára, erre kérjük, figyeljenek.

Elkezdődtek a gyermekkórus-próbák a plébánián. A próbák minden vasárnap 9 órától 9.45 óráig tartanak a plébánia hittantermében. A gyermekkórus egyenlőre a felnőtt karhoz hasonlóan minden hónap első vasárnapján és a nagyobb ünnepeken fog énekelni. Egyúttal bíztatjuk a kedves szülőket, hogy akiknek gyermeke érdeklődést mutat a zene iránt, bátran hozzák el, hogy bekapcsolódhasson ő is.

Köszönjük mindazok segítségét, akik a fánk-partin szolgálatot vállaltak.

Szentmiseszándék és az egyházközségi hozzájárulás befizethető a sekrestyében és az irodában.

 

Liturgikus rend

Március 1., vasárnap – Nagyböjt 1. vasárnapja

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Tibor édesapa
11 óra, keresztelés: Csöndör Bálint
18 óra, szentmise: gyermek gyógyulásáért

Március 2.,  hétfő – köznap

18 óra, szentmise: élő családtagokért

Március 3., kedd – köznap

18 óra, szentmise

Március 4., szerda – köznap

7 óra, szentmise

Március 5., csütörtök – köznap

Nincs szentmise

Március 6., péntek – köznap

8 óra, szentmise (Palin)*
17.15 óra, keresztúti ájtatosság
18 óra, szentmise: hálából

Március 7., szombat – köznap

18 óra, szentmise

Március 8., vasárnap – Nagyböjt 2. vasárnapja

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † nagyszülők
18 óra, szentmise: pro populo

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt, illetve ugyanott kérhető miseszándék.