Menü

2019. november 23. | 08:36

Hírek, liturgikus rend – 2019. november 24.

Krisztus, a Mindenség Királya

Hírek

Ma van Krisztus, a Mindenség Királyának főünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja. Ma a Katolikus Karitász javára gyűjti az egyház a perselyadományokat.

Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja, és december 2-től elkezdődnek a hajnali szentmisék, melyek rendjét megtalálják a hirdetőtáblán is. Advent a várakozás ideje, böjti időszak, az oltárról lekerülnek a virágok, az orgona és más hangszerek hangja visszafogottabb lesz. Több alkalommal is biztosítunk szentgyónási lehetőséget, ezek ideje szintén megtalálható a hirdetőtáblán és internetes csatornáinkon is, kérjük, éljenek a lehetőséggel, és készüljünk tiszta lélekkel Urunk születésének ünnepére.

Decemberben több karácsonyi koncert is lesz a templomban, melyek időpontjait hirdetési felületeinken megtalálják.

Örömmel tölt el, miközben mindegyik nagykanizsai plébániának kezd kialakulni saját arculata, a lényeges dolgokban a plébánosok egyetértenek. Ezek a hitoktatás és szentmisére járás szükségessége, az elsőáldozás és bérmálkozás feltételeinek egységesülése, az egyházi hozzájárulás rendezése, szolgálattevők lelkülete, a plébániához való elkötelezettség. Így szeretetben tudunk együtt szolgálni, és megszűnik a plébániák közti vándorlás, amely gyengítette közösségeinket.

Nagyon köszönöm, hogy sokan meghallották, hogy az egyházközségeinket a hívők adománya tartja fenn. Adományaikat Isten fizesse meg, és jutalmazza.

Egyházzenei napon vett részt kórusunk, mely visszanézhető Facebook-oldalunkon vagy az Imacaffe oldalán. Az idei rendezvényen kivételesen sok, 14 kórus és több egyéni fellépő is részt vett. Köszönjük kórusunk vezetőinek és a kórustagoknak, hogy fáradságot nem kímélve, részt vettek ezen a szép eseményen és képviselték plébániánkat.

A hétköznapi szentmisékre járással hűségünket mutatjuk meg. Szeretettel hívjuk a kedves híveket a hétköznapi szentmisékre.

Az egyházközségi hozzájárulás a sekrestyében befizethető.

Szentmiseszándékok kérhetők a sekrestyében és a plébánián is.

 

Liturgikus rend

November 24., vasárnap – Krisztus, a Mindenség Királya

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Katalin édesanya
11 óra, keresztelés: Oláh Elizabett
18 óra, szentmise: † Ágota

November 25.,  hétfő – köznap

18 óra, igeliturgia

November 26., kedd – köznap

18 óra, igeliturgia

November 27., szerda – köznap

7 óra, szentmise

November 28., csütörtök – köznap

Nincs szentmise

November 29., péntek – köznap

8 óra, szentmise (Palin)*
18 óra, szentmise

November 30., szombat – Szent András apostol

15 óra, nászmise: Kőrösi András és Svélecz Klaudia
18 óra
, szentmise: † Ilona, Zsuzsanna és József

December 1., vasárnap – Advent 1. vasárnapja

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Géza
11 óra, keresztelés: Károssy Dorottya
18 óra, szentmise: † Gyula, Borbála, Pál és István

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt, illetve ugyanott kérhető miseszándék.