Menü

2019. október 04. | 14:31

Hírek, liturgikus rend – 2019. október 6.

Évközi 27. vasárnap

Hírek

Hétfőn (okt. 7.) 19 órakor a Tanácsadó Testület tartja soron következő ülését a plébánián. Az esti szentmisét már Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepéről vesszük.

Kedden (okt. 8.) Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónájának főünnepe lesz, szentmisét csak 18 órakor tartunk. 16.30-kor énekkari próba a plébánián, és szintén 16.30-kor kezdődik rózsafüzér imádságunk a Zrínyi iskola előtt, melyre szeretettel várjuk a
testvéreket. 19 órakor a férfi imacsoport találkozik a plébánián.

Szerdán (okt. 9.) 16.30-kor énekkari próba a plébánián.

Csütörtökön (okt. 10.) a plébánia hivatal ügyfélfogadása szünetel. Pénteken már nyitvatartási idő szerint, tehát 14 órától elérhetők leszünk személyesen is.

Pénteken (okt. 11.) a Szegély imacsoport találkozik a plébánián 16.30-kor.

Szombaton (október 12.) 8.30 órakor az Imádság Háza közösség várja szeretettel azokat a testvéreket, akik részt szeretnének venni közös dicsőítésen és imán. A helyszín ezúttal plébániánk hittanterme, s a továbbiakban is a Szent József Plébánia ad majd helyet a közösségnek. További dicsőítő-időpontok, tájékoztatás a plakáton.

Megjelent az Alsóvárosi Harangszó szeptemberi kiadása. Ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe tartalmas kiadványunkat, melyben megtalálhatók plébániánk életének jelentősebb eseményei, olvashat közösségeinkről és találhatnak benne lelkiségi írásokat is. A templom hátsó asztaláról elvihető, ára 300 Ft.

Kérjük, akik még idén nem rendezték egyházközségi hozzájárulásukat, szíveskedjenek azt megtenni. A hozzájárulás alapdíja 3500 Ft/fő/év, melyet a plébánia hivatal nyitvatartása alatt befizethetnek. Hálásan köszönünk minden támogatást.

Felhívjuk az általános iskolások figyelmét a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma által biztosított lehetőségekre, melyről október 5-én, szombaton délelőtt nyílt nap keretében is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Piarista iskola is ajánlja képzéseit a hatodikos és nyolcadikos diákoknak. Nyílt napot október 16-án, szerdán tartanak.

Megérkeztek a jövő évi naptárak, kalendáriumok, a templom hátsó asztaláról elvihető, árát kérjük az állóperselybe beletenni.

Liturgikus rend

Október 6., évközi 27. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Anna
18 óra, szentmise: † Angelika édesanya

Október 7.,  hétfő – Rózsafüzér Királynője

18 óra, szentmise: A Hajnal és a Friedmann család testi-lelki gyógyulásáért

Október 8., kedd – Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája

16.30 óra, rózsafüzér imádság (Zrínyi iskola előtt)
18 óra
, szentmise: Szűzanya tiszteletére hálából

Október 9., szerda – köznap

7 óra, szentmise: † Dénes áldozópap

Október 10., csütörtök – köznap

Nincs szentmise

Október 11., péntek – köznap

8 óra, szentmise (Palin)
12.30, gyászmise: † Béres Ferenc
14 óra, temetés: † Béres Ferenc
18 óra, szentmise: † családtagok

Október 12., szombat – köznap

18 óra, szentmise: † Gyula édesapa

Október 13., évközi 28. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Gyula édesapa, nagyapa
11 óra, keresztelés: Kiskovács Adél és Laura
18 óra, szentmise: † Kálmán és László

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt.