Menü

2019. augusztus 31. | 16:19

Hírek, liturgikus rend – 2019. szeptember 1.

Évközi 22. vasárnap

Hírek

Szeptember elsejétől az esti szentmisék18 órakor kezdődnek.

Szeptembertől a szentmisék rendje is megváltozik az induló hitoktatás miatt. A padokra kihelyezett információs lapokat kérjük, vigyék magukkal. Megtalálható benne minden fontos információ. A miserend honlapunkon is elérhető.

Egész napos lelki napot tartunk szolgálattevőinknek szeptember 14-én, szombaton. A részvétel regisztrációhoz kötött, és csak egész napra történő jelentkezést tudunk elfogadni. Jelentkezni a plébánián vagy a plébánosnál lehet. Szeretettel várjuk szolgálattevőinket.

Egyházközösségi kirándulást szervezünk Kecskemétre október 5-én, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. Jelentkezni minden pénteken, 14 és 17 óra között, Pásztori Máriánál lehet a plébánián.

Szervezzük már az októberi međjugorje-i zarándoklatunkat is. Jelentkezni minden pénteken, 14 és 17 óra között, Pásztori Máriánál lehet a
plébánián.

Szeptember 3-án, kedden elkezdődnek az énekkari próbák a plébánián. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen énekelnének velünk az egyházi év ünnepein. Minden szólamba várunk jelentkezőket. Feltétel a jó zenei hallás, ritmusérzék és szolgálati hűség. Az első próba szeptember 3-án, kedden, 17 órakor lesz a plébánia hittantermében (földszint).

Kérjük, akik hozzánk járnak templomba, egyházi hozzájárulásukkal segítsék plébániánk működését. Többen is vannak, akik rendszeresen látogatják templomunkat és igénybe veszik egyházi szolgáltatásainkat, de a támogatók nyilvántartásában nem szerepelnek. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik neve évről évre megjelenik támogatóink között.

Szeptembertől elindulnak közösségeink, a beosztást megtalálják a faliújságon és honlapunkon is.

Minden hónap első péntekén 18 órakor családfagyógyító szentmisét mutat be Nagy Vendel, a Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosa. Részletek a hirdetőtáblán.

Kérjük, hogy amennyiben katolikus temetést kérnek elhunytjaik részére, a temetési időpont kiválasztása előtt feltétlenül egyeztessenek velünk is. Időről időre előfordul olyan eset, hogy az elhunyt hozzátartozója nem egyezteti a temetés időpontját plébániánkkal, így a temetési szertartást egyéb elfoglaltság miatt nem tudjuk vállalni.

Szentmiseszándékot a hétre még felveszünk.

Híreink, programjaink megtalálhatók a faliújságon és internetes honlapunkon is.

Liturgikus rend

Szeptember 1., évközi 22. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Ferenc, Lajos és szülők
11 óra, keresztelés: Blatnyák Róza
18 óra, szentmise: † nagyszülők

Szeptember 2.,  hétfő – köznap

18 óra, szentmise

Szeptember 3, kedd – Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító

18 óra, szentmise

Szeptember 4., szerda – köznap

7 óra, szentmise

Szeptember 5., csütörtök – köznap

Nincs szentmise

Szeptember 6., péntek – köznap

8 óra, szentmise (Palin)*
18 óra
, szentmise: † Gizella, János és Ádám

Szeptember 7., szombat – Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk

18 óra, előesti szentmise: † Anna édesanya, nagyanya

Szeptember 8., évközi 23. vasárnap

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † László édesapa
18 óra, szentmise: † Bernadett és szülők

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt.