Menü

2019. december 21. | 15:05

Hírek, liturgikus rend – 2019. december 22.

Advent 4. vasárnapja

Hírek

Most vasárnap 11-től 12 óráig és délután 17-től 18 óráig szentgyónási lehetőséget biztosítunk a templomban. Kérjük, éljenek a lehetőséggel, az ünnepek alatt gyóntatást nem vállalunk.

Hétfőn (dec, 23.) karácsonyi kántálást szervezünk az Erzsébet téri zenei pavilonnál. A programot Csorba Tamás plébános atya fogja megnyitni egy elmélkedéssel és imával, majd közkedvelt karácsonyi énekeket fogunk énekelni. Éneklapokat plébániánk szolgálattevői a helyszínen fognak osztani. Szeretettel várunk mindenkit.

Hétfőtől (dec. 23.) január 3-ig (péntek) az iroda nyitvatartása szünetel. Betegellátással vagy temetéssel kapcsolatban az arra a célra fenntartott telefonszámon elérhetők leszünk. Minden más esetben, kérjük, e-mailen keresztül keressenek bennünket.

Kedden (dec. 24.) 18 órakor az alsóvárosi templomban, 22 órakor Palinban tartjuk Karácsony vigíliájának szentmiséjét. Az éjféli szentmise liturgikusan Karácsony ünnepéhez tartozik már, így azt a miserendben a szerdai napnál találják, 0 órai kezdettel. Várunk szeretettel minden kedves testvérünket az éjféli szentmisére is.

Szerdán (dec. 25.) Urunk születése, Karácsony napja, parancsolt ünnep. Reggel 8 órakor kezdődik a Pásztorok miséje Palinban, majd ugyanott 11.45 órakor az ünnepi szentmise, tehát Palinban két misét is tartunk. Az alsóvárosi templomban szokásosan 10 és 18 órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék szerdán.
Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a papa Urbi et Orbi áldását […] áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (vagy világhálón) keresztül áhítattal követte. (A Búcsúk kézikönyve, 51. old.)

Csütörtökön (dec. 26.) Szent István első vértanú ünnepe lesz, Karácsony másnapja. Vasárnapi miserendet tartunk, tehát 8 órakor Palinban, 10 és 18 órakor a plébániatemplomban lesznek szentmisék.

A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra számítógépes kapcsolattartót, segítőt keresünk heti 2-3 óra munkához. Jelentkezni a plébánián lehet.

Az elmaradt egyházközségi hozzájárulás a sekrestyében rendezhető szentmisék után.

Megjelent az Alsóvárosi Harangszó következő kiadása. A templom újságos asztaláról elvihető, ára 300 Ft, melyet kérünk az állóperselybe tenni.

 

Liturgikus rend

December 22., vasárnap – Advent 4. vasárnapja

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Hajmási és Németh család
11 óra, gyóntatás
17 óra, gyóntatás
18 óra, szentmise: † Gyula és Margit szülők

December 23.,  hétfő – köznap

6 óra, szentmise: † László férj

December 24., kedd – köznap

18 óra, karácsonyi vigília mise
22 óra, karácsonyi vigília mise (Palin)*

December 25., szerda – Urunk születése, Karácsony

0 óra, éjféli mise
8 óra
, pásztorok miséje (Palin)*
10 óra, ünnepi mise: Marika nagynéni gyógyulásáért
11.45 óra, ünnepi mise (Palin)*
18 óra, ünnepi mise: † szülők és hozzátartozók

December 26., csütörtök – Szent István első vértanú

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra
, szentmise: Mohácsi család † tagjaiért
18 óra
, szentmise: Ferenc gyógyulásáért

December 27., péntek – Szent János apostol és evangélista

Nincs szentmise

December 28., szombat – Aprószentek, vértanúk

18 óra, szentmise: † Géza férj és édesapa

December 29., vasárnap – A Szent Család: Jézus, Mária és József

8 óra, szentmise (Palin)*
10 óra, szentmise: † Mária és János
18 óra, szentmise: † Erzsébet és Péter szülők

*A palini miseszándékok internetes hirdetéseinkben nem jelennek meg, azokról személyesen a palini templom sekrestyéjében kaphat információt, illetve ugyanott kérhető miseszándék.