Menü

2017. november 17. | 19:30

Hírek, liturgikus rend – 2017. november 19.

Évközi 33. vasárnap

Hírek

Ifjúsági közösség találkozik a plébánián minden második szombaton 19.10 órától 21 óráig. A következő alkalom november 25-én lesz.

Húszezren együtt az Úrral! Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy 17–18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre. Mi ezt a szentségimádást egyéb elfoglaltság miatt november 26-án, vasárnap, Krisztus Király ünnepén tartjuk 17-től 18 óráig.

November 29-én, szerdán folytatódik a Keresztény Filmklub. Az Anyám mozija c. filmet fogjuk megnézni. A vetítés 18 órakor kezdődik, jegyeket kizárólag a helyszínen lehet vásárolni, 600 Ft-ért.

December 2-án, szombaton 19 órától adventi orgonakoncert lesz a templomban Dankos Attila orgona- és Fekete Melinda Zsófia szaxofonművészek előadásában. A részletes program megtalálható a hirdetőtáblán, a honlapunkon és Facebook-oldalunkon az Események között.

Fakultatív bérmálási felkészítő zajlik a plébánia hittantermében minden hétfőn 14 órától.

Köszönjük mindazoknak, akik ezidáig rendezték egyházközségi hozzájárulásukat. Egyúttal várjuk, hogy akik még nem rendezték, azok szíveskedjenek megtenni. Az Egyházközségi hozzájárulás díja évi 3500 Ft/kereső fő. A befizetést intézhetik személyesen a Plébánia Hivatalban, banki átutalással és sárga csekken. Kérjük, amennyiben banki átutalással vagy sárga csekken tesznek befizetést, különösen figyeljenek arra, hogy a közlemény rovatba pontos lakcímüket és nevüket feltüntessék, illetve a tényt, hogy „Egyházközségi hozzájárulás” – tárgyévvel megjelölve. Amennyiben egyazon lakcímen több kereső fő lakik, és az ő részükre is fizetnek, úgy azok pontos nevét is fel kell tüntetni. Ez azért nagyon fontos, mert elsődlegesen a lakcím alapján tartjuk nyilván a befizetéseket. Hiányzó adatok esetén nem tudjuk garantálni, hogy a jóváírás megjelenik elektronikus nyilvántartásunkban.

Rendszeresen előfordul, hogy a temetési szertartás időpontját előre nem egyeztetik a plébánossal, így a szertartást elvégezni nem tudjuk. Tisztelettel kérem Önöket, hogy halálesetkor a temetés időpontjának kiválasztásánál szíveskedjenek az időpontot a temetést végző plébánossal is minden esetben egyeztetni. Amennyiben ez nem történik meg, kérem, minden felháborodás nélkül tessenek tudomásul venni, ha egyéb elfoglaltság esetén a temetési szertartást nem tudjuk elvégezni. Köszönjük megértésüket.

Liturgikus rend

November 19, vasárnap – Évközi 33. vasárnap

8 óra (Palin): † szülők és nagyszülők
10 óra: † Mária és János
18 óra: † Erzsébet és Péter szülők

November 20, hétfő – köznap

18 óra: élő családtagok

November 21, kedd – A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

7.30 óra: † szülők és családtagok
17 óra (Palin): † Erzsébet és Aladár

November 22, szerda – Szent Cecília szűz és vértanú

7.30 óra: élő György lelki gyógyulásáért

November 23, csütörtök – köznap

Nincs szentmise

November 24, péntek – Dung-Lac Szent András áldozópap és társai, vértanúk

14 óra: † Szentes József temetése
18 óra: † Szentes József gyászmiséje

November 25, szombat – köznap

17 óra: Büki Zoltán és Czakó Brigitta nászmiséje
18 óra: † Ilona, Zsuzsanna és József

November 26, vasárnap – Krisztus, a Mindenség Királya

8 óra (Palin): † Imre és családtagok
10 óra: † Katalin édesanyáért
11 óra: Vámosi Dániel keresztelése
18 óra: † Ágota