Menü

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egyházközösségi kirándulás Esztergom-Visegrád-Szentendrére

2021.09.24.

10.000 Forint

Az egyedülálló Dunakanyar az úticélunk, Magyarország egyik legfontosabb turisztikai látványossága, Árpád-házi királyaink egykori kedvelt lakóhelye és vadászterülete, ahol számtalan várat, vadászkastélyt és palotát építettek az évszázadok során.

A Pilis-hegység érintésével érkezünk Esztergomba. Először felkeressük Melocco Miklós szobrászművész Szent István koronázása című monumentálisszobrát, ahonnét egyedülálló dunai panorámában lesz részünk. Ezután helyi vezetővel megnézzük Magyarország legnagyobb templomát, a főszékesegyházat, mely a magyar katolikus egyház központja. Megtekintjük az altemplomot, ahol többek között Mindszenthy József hercegprímás, bíboros sírja is látható

Közvetlenül a Duna jobb partján haladva érkezünk a következő állomásunkra, a középkori királyi székhelyre, Visegrádra. Útunk érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét és számtalan bájos kistelepülést. Visegrádon először hazánk egyik legszebb panoráma útján jutunk fel buszunkkal a Duna fölött magsodó kilátóponthoz, ahonnét a Duna mindkét partjára csodás kilátás nyílik. A következő állomásunk a Fellegvár, mely római kori tábor maradványaira IV. Béla király idején épült. A várban az évszázadok során több alkalommal is őrizték a szent koronát a koronázási ékszerekkel. Érdekes kiállítások várnak ránk (vártörténeti-, fegyvertörténeti-, Szent korona történeti kiállítás, Panoptikum) és közben megcsodálhatjuk a dunai panorámát is. Ezután a Nagyvillám-hegyet és az Alsóvár egykori lakótornyát, a Salamon-tornyot érintve érkezünk a Duna-partra. Szabadidő. Visegrádról hajóval érkezünk Szentendrére, útközben szebbnél szebb fotókat készíthetünk a Dunáról, a Szentendrei-szigetről, a környékbeli településekről.

Szentendre szűk, macskaköves sikátoraival, számos templomával, színes házaival évszázadok óta őrzi mediterrán jellegét. A török kor idején betelepült szerb, dalmát, görög családoknak köszönhetően hamisíthatatlan romantika vár ránk a városnéző séta során. A Duna-parti korzó, a Fő tér, a város számos galériája és kiállítása nemcsak a művészetek szerelmeseit várja. A parányi kézműves üzletekben számos egyedi ajándékot, vásárolhatunk, a hangulatos utcácskák számos cukrászdával, étteremmel, kávézóval hívogatják a vendégeket. Szabadidőben lehetőség lesz a szerb ortodox Blagovestenska templom és Szerb Egyháztörténeti Múzeum illetve a neves Szamos Marcipán Múzeum megtekintésére. Kora este búcsúzunk a Dunakanyar látnivalóitól, Budapest érintésével hazaút. Várható érkezés az esti órákban.

Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet (Ady u. 15.), hétfőn 9-11 és csütörtökön 14-17 óra között, Pásztori Máriánál, az utazási költség befizetésével (10.000 Ft.).

Részletek

Dátum:
2021.09.24.
Összeg:
10.000 Forint

Szervező

Szent József Plébánia, Nagykanizsa
Telefon:
+3693787965
E-mail:
iroda@szentjozsefplebania.hu
Honlap:
www.szentjozsefplebania.hu